למה מחשב נייד לא עובד בלי מטען? גלה עכשיו!
איך מחשב נייד לא עובד בלי מטען? – השאלות שאתם מפחדים לשאול!
אז בדיוק כשחשבתם שהיום יכיל עבודה פורייה, עורכים פגישות, או פשוט צופים בסרטים ממש טובים, ברקע מתחיל קונצרט של צפצופים בעקבות בעיית הסוללה של המחשב הנייד שלכם. מה לדעתכם קורה? נכון, הוא פשוט מת! לא, הוא לא ברח לסין, הוא סתם חי את חייו לתוך קור של חום טכנולוגי והסוללה שלו מוצה עד הסוף!
השרירים של המחשב – הסוללה!
אז רגע, למי אכפת? יש לך מחבר למטען, בטח? ובכן, לא כל כך מהר. המחשב הנייד הוא בסופו של דבר מכונה מורכבת, והשחקן החשוב ביותר בתור הניידים שלנו הוא הסוללה. ללא הסוללה, המחשב הנייד שלכם הוא כמו טלוויזיה ישנה שלא מחוברת לחשמל – כמובן שאפשר לדבר איתה, אבל זה לא ממש יעזור. סוללת המחשב היא מה שנותן לו חיים, ושם מתחיל הקסף!
מה עושה סוללה באמת?
בניגוד למה שחשבתם, הסוללה לא נתפסת כמו טובת לב שמביאה אנרגיה בעיקר לסטודנטים שמחפשים את התוכן המעניין בפייסבוק. הסוללה אחראית על:
- ספק אנרגיה: לספק כוח למעבד ולכל רכיבי החומרה האחרים במחשב.
- החיים הממושכים: המחשב הנייד שלכם יכול לחיות מחוץ לשקע במשך זמן מה, תלוי באיזה יום גרם לכם לשתות יותר קפה או לא!
- ניידות: לא צריך להזיז את השקע כל שלושה צעדים, באנו לניידות, לא?
גם כשיש מטען, המחשב אינו מושלם – למה?
הנה משהו שתאהבו: גם כשהמחשב מחובר לשקע ונתפס באנרגיה, זה לא אומר שהוא לא יכול למות בצורה סנטימנטרית. אז מה בעצם מעכב אותו? בואו נעבור על כמה סיבות טובות לא לבצע את הפקודה 'תתחיל לעבוד!' וזה לא כי הוא סתם בוקר קשה.
שאלות נפוצות ששולחות אתכם להימנע מהמחשב!
- 1. האם פתיחת המחשב במקביל לעדכוני תוכנה יכולה להאט אותו? כן, והתקנות יכולות לגרום לו לצרוח כמו נער מתבגר לאהבה נכזבת!
- 2. האם חיבור למטען חכם מסייע? בעיקרון, כן, אבל אם תשימו את המחשב ליד קפה, הוא עשוי להתפוצץ מרוב רגש.
- 3. המחשב שלי לא מוציא צליל – מה עושים? נראה שאתם פשוט לא בשיחה הנכונה!
- 4. האם תוספי כוח למחשב באמת עובדים? יכול להיות, אבל אם המחשב שלכם שומע את זה, הוא יעשה כמיטב יכולתו להפרות את הדעות שלכם!
- 5. ניתן לחבר מחשב נייד להיתקע לאנרגיה? תנסה, אני לא יכול להמליץ לך!
הקשר המוזר בין מטען לסוללה
תקשיבו, לזה אני קורא קשר מסוכן. החיבור בין המטען לסוללה הוא כמו שחקן האנגלי טום הנקס ומטרייתו, לעיתים זה עובד ועשוי לשפר את הבעיה. מתוקף ההתקנה והכימיה שבין השניים, המטען הוא יחידת עזר לסוללה, וכששאולו מוזנח – התפוקה נפגמת וכולנו נשארים עם הדמעות.
כמובן שהמצב לא יכול להימשך נצח. וברגע שמסוללה מתה ומטען מסכן לא מצליח לחבר ביניהם – אנחנו חוזרים לאותו מציאות שבוררת פח זבל, כלומר, הדפיקה הכאובה על המקלדת.
למה חשוב לבדוק את המטען?
בואו נבין רגע, מים על האש: למה אנחנו כל כך עסוקים במטען? כאן נכנסת השאלה “מה קורה לנו, אם לא כאן יש סוללה?”
- לבדוק את תקינות המטען: האם הוא מתחמם כמו כוס קפה ביום חם?
- סוללה לא מובנת: אם המטען עובד, אבל המחשב בשביתה, כנראה שהסוללה עשתה תפקידים בלתי חוקיים.
- איפוס כללי: במקרים קיצוניים, לפעמים צריך פשוט לאפס את המחשב ולנסות שוב!
אז מה הסיכוי שהמחשב יחזור לחיים?
בתכלס, אם הסוללה נמאסה עליכם, אולי היא זקוקה לנופש! או במילים אחרות – היא זקוקה להחלפה. זה כמו שאתם רואים סוס עייף חוצה את הכלא, הוא לא עובד לטווח הארוך. יש המון דברים פשוטים כמו להוריד יישומים מיותרים או להפסיק להחזיק 50 טאבים פתוחים. קצת ניקיון לא יזיק!
סיכום – מטען ומחשב: מערכת יחסים מאתגרת
ועכשיו הגענו לסיום המסע שלנו. המטען הוא לא רק חלק חיוני שפשוט מחבר מחשב לספק חשמל. זו מערכת יחסים עם ניהול קשיים, ציפיות ותקלות! המחשב והמטען – הם כמו זוג רומנטי במערכת יחסים זוגית פשוטה: לפעמים יש עליות ומורדות, לפעמים המחשב מתחמ