אוקסימטר – מה זה בכלל?
היסודות של אוקסימטרים
אוקסימטר הוא מכשיר רפואי המודד את רמת ריווי החמצן בדמו של אדם. זהו כלי לא פולשני המונח על האצבע, הבוהן או תנוך האוזן של אדם. המכשיר פועל על ידי הארת אור דרך חלק הגוף אליו הוא מחובר, ומדידת כמות האור שנספגת בדם.
מדוע משתמשים ב-Oximeters
אוקסימטרים משמשים בדרך כלל בבתי חולים, במרפאות ובמשרדי רופא כדי לנטר את רמות החמצן של אדם במהלך פרוצדורות כירורגיות, ביחידות לטיפול נמרץ, או כאשר אדם חווה קשיי נשימה. הם זמינים גם לשימוש ביתי, במיוחד עבור אנשים עם בעיות נשימה כמו אסטמה או COPD, או עבור ספורטאים שרוצים לנטר את רמות החמצן שלהם במהלך אימונים או בגובה רב.
סוגי אוקסימטרים
ישנם שני סוגים עיקריים של אוקסימטרים: אוקסימטרים דופקים ואוקסימטרים רציפים. מדדי דופק הם הסוג הנפוץ ביותר, והם מודדים את רמת ריווי החמצן בדמו של אדם ברגע מסוים בזמן, בדרך כלל כל כמה שניות. בדרך כלל נעשה שימוש במכשירי אוקסימטר רציפים בבתי חולים, והם עוקבים באופן רציף אחר רמות החמצן של האדם לאורך תקופה ממושכת.
כיצד להשתמש ב-Oximeter
השימוש באוקסימטר הוא פשוט ופשוט. המכשיר מונח על האצבע, הבוהן או תנוך האוזן של אדם, והקריאות מוצגות על מסך. רמת ריווי החמצן מיוצגת כאחוז, כאשר טווח נורמלי נע בין 95% ל-100%. אם רמות החמצן של אדם נמוכות מהנורמליות, ייתכן שהוא יזדקק לתוספת חמצן כדי לעזור לו לנשום בקלות רבה יותר.
מגבלות של אוקסימטרים
בעוד שאוקסימטרים הם כלי רב ערך לניטור רמות החמצן של אדם, יש להם כמה מגבלות. הם עשויים שלא להיות מדויקים במצבים מסוימים, כגון עם אנשים בעלי עור כהה פיגמנט או לובשים לק. תמיד חשוב להתייעץ עם איש מקצוע רפואי אם יש לך חששות לגבי רמות החמצן שלך.
למידע נוסף היכנסו: https://dgadget.co.il/